Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΟΜΟΡΦΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!...



Divers at the Vandenberg Exhibition
Andreas Franke in Key West
Ένας καταπληκτικός υποβρύχιος κόσμος παίρνει σάρκα και οστά με τη βοήθεια του φωτογράφου Andreas Franke, ο οποίος με την ανατρεπτικότητά του μεταμορφώνει ένα κουφάρι πλοίου στην πιο ευφάνταστη γκαλερί που υπήρξε ποτέ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο φωτογράφος επισκέφθηκε το πλοίο Vandenberg που βυθίστηκε το 2009 ανοικτά των ακτών της Φλόριντα και εμπνεύστηκε από αυτό, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως καμβά στον σουρεαλιστικό πολιτισμό του βυθού του, που δεν υπήρξε ποτέ.
Ως μία άλλη Ατλαντίδα, που χάθηκε στα βάθη των ωκεανών, η έκθεση με τίτλο ''Vandenberg: Η ζωή κάτω από την επιφάνεια'' παρουσιάζει την καθημερινότητα απλών ανθρώπων, όπως μπαλαρίνες που εξασκούνται, παιδιά που παίζουν και μία νοικοκυρά που απλώνει τα ρούχα της.
Το θέμα απλό για αυτό και δε θα έκανε εντύπωση σε κανένα αν το σκηνικό δεν ολοκλήρωναν τα δεκάδες ψάρια που περνούν ανάμεσά τους. Όλες οι εικόνες προσαρμόστηκαν κατάλληλα, ώστε να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ναυαγίου.
Η πόλη του Franke μπορεί να βυθίστηκε, άλλα διατήρησε τους ρυθμούς της στο ακέραιο, εντυπωσιάζοντας με το αποτέλεσμα που δε θυμίζει σε τίποτα εκθέσεις του παρελθόντος.
Βέβαια, οι συναρπαστικές αυτές σκηνές δε θα μπορούσαν να εκτίθενται σε ένα συνηθισμένο χώρο. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς τα έργα είναι τοποθετημένα πάνω στο βυθισμένο πλοίο.
Τυλιγμένα με plexiglas και με πλαίσια από ανοξείδωτο ατσάλι, τα έργα είναι προστατευμένα από το νερό. Ένας τεράστιος μαγνήτης είναι εγκατεστημένος ώστε να διασφαλισθεί η προστασία του πλοίου, αλλά και η σταθερότητα των φωτογραφιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου